PSIHOLOGIJA MANIPULACIJE2017-11-26T15:50:17+00:00

Project Description

PSIHOLOGIJA MANIPULACIJE

 

Kurs zahvata široko polje manipulacija sa kojima se susrećemo svakodnevno kako od strane naših najbližih, tako na poslu, putem masovnih medija itd. Cilj edukacije je saznati ko su to sve manipulatori u našim životima, kako nas manipulišu i kako se izboriti s njima u cilju očuvanja naseg psihofizickog zdravlja. Edukacija ove vrsterađena je po uzoru na edukacije koje se provode u USA, Britaniji i Francuskoj.

 

Šta studenti dobijaju od kursa:

Kurs daje mogućnost studentima da nauče kako da prepoznaju manipulacije kod sagovrnika i one manipulacije koje nam se svakodnevno plasiraju putem masovnih medija tako što će se stavljati naglasak na praktičnim primerima iz života.Pored toga uvidiće da li su nekada bili izmanipulisani, u kom apsektu i kako da spreče svaki novi pokušaj manipulacije u budućnosti.

Kurs će posebno značiti onim psiholozima koji imaju želju usmerenja da rade kao psihoterapeuti, u nekoj od zdrastvenih ustanova, u PR menadžmentu, marketingu, u radu pri policiji i vojci, pri sudskim veštačenjima itd. Kao i svim onim polaznicima koje zanima ova oblast.

 

Kurs obuhvata:

– Ko su manipulatori,
– Kako se to vrši manipulacija,
– Motivi manipulatora,
– Manipulatorske kuke,
– Govor tela i manipulacija,
– Propaganda,
– Kognitivna manipulacija,
– Globalna manipulacija,
– Afektivna manipulacija,
– Poremećaji ličnosti i karakteristike,
– Psihopatatija,
– Igre po Transakcionoj analizi,
– Posledice manipulacije na fizičko i mentalno zdravlje.

 

Vežbe obuhvataju:

– Testiranje studenata kako bi videli da li su podložni manipulaciji,
– Studije slučaja poremećaja ličnosti,
– Analiza reklama i manipulacija,
– Analiza snimaka prestupnika,
– Studije slučaja iz medija,
– Asertivna komunikacija i odbrana od manipulatora

Na kraju edukacije svi polaznici će dobiti certifikat o pohađanju edukacije u trajanju od 16 sati od Udruženja za razvoj i primenu psihologije i medija ,,Odigos.

 

PSIHOLGIJA LJUDSKIH ODNOSA:

 

Šta edukanti dobijaju od kursa:

Kurs daje mogućnost edukantima da nauče kako da komuniciraju u svakodnevnom aktivnostima kroz koncepte transakcione analize. Sazaće putem testiranja posebno konstruisanim testovima koji su to drajveri koji ih pokreču u životu, iz kog ego stanja komuniciraju sa osobama iz svog ukruženja, koje to zabrane imaju a nisu ih svesni, kako da stupe u kontakt sa nekom osobom ali i kako da izađu iz komunikacijskog polja, da li su bili manipulisani od strane drugih sa ,,igrama,, , kako da ostvare autonomiju u svom životu i što je najbitnije ovom edukacijom polaznici će uvideti dublje u sebe ko su u stvari. Nauči će da volu sebe, poštuju i dobiju samopouzdanje koje im je potrebno. Kurs će posebno značiti onim psiholozima koji imaju želju usmerenja da rade kao psihoterapeuti, u nekoj od zdrastvenih ustanova, u PR menadžmentu, marketingu, u radu pri policiji i vojci, pri sudskim veštačenjima itd.
Plan rada:
– Ego stanja u komunikaciji,
– Teorije drustvenih odnosa,
– Komunikacijsko polje,
– Komnikacija ja sam ok ti si ok,
– Manipulacija
(svesne i nesvesne ,,Igre,,),
– Simbioza,
– Ostvarenje autonomije,
– Zabrane,
– Drajeveri,
– Emocije,
– VEŽBE.
Na kraju edukacije svi polaznici će dobiti certifikat o pohađanju edukacije u trajanju od 16 sati od Udruženja za razvoj i primenu psihologije i medija ,,Odigos.